Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Emisiunile de titluri de stat destinate populației revin în contextul tot mai evident al nevoii de finanțare a unui deficit bugetar ce tinde tot mai serios să depășească 3% din PIB în acest an, dar și pe fondul necesităților de refinanțare a datoriei publice.
Începând de ieri, 5 noiembrie, Ministerul Finanțelor Publice a relansat seria emisiunilor cu dobânzi de 3,5%, 4% și, respectiv, 4,5%, în funcție de perioada pe care se face subscrierea: 12, 24 sau 36 de luni. Mai concret, până în data de 29 noiembrie, Programul "Tezaur" se va derula în modul deja cunoscut, prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, dar și prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale "Poșta Română" SA.
Valoarea minimă a unei subscrieri este de 1 leu, reprezentând prețul de emisiune al unui titlu de stat, iar data de la care se va calcula maturitatea subscrierilor este 2 decembrie 2019.

Citit 1562 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2019 18:04

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro