Maximum cinci porci într-o gospodărie

Maximum cinci porci într-o gospodărie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ordinul de ministru care limitează la cinci capete creșterea porcilor într-o gospodărie țărănească a intrat în vigoare vineri, 8 noiembrie, odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial. Actul normativ a fost aprobat prin semnătură, pe 4 noiembrie, de către fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea. Ordinul pentru stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României a intrat în vigoare într-o formă în care nu face distincție între porci și purcei. Astfel, deși pe 22 octombrie, pe site-ul Ministerul Agriculturii, forma ordinului includea precizarea că se iau în considerare numai suinele cu o greutate peste 30 de kilograme, acest "amănunt" a fost eliminat, scrie agrointel.ro. Astfel, un gospodar mai are voie să dețină cel mult cinci porci, indiferent de vârsta acestora sau de greutatea lor. Peste acest prag, crescătorii sunt obligați să se înregistreze la Registrul Comerțului.

Citit 4525 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2019 17:42

4 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 22 Noiembrie 2019 08:58
  5.13.225.***
  Ca si cu, cota de lapte din 2005.. aruncau taranii laptele bun in sant! BRAVO MA! Aia din parlament cu pensii speciale cand ii limitam? De cand vine ghestatul nesimtit rumenit sa-mi zica mie ce sa fac in ograda mea!
  O inregistrare faciala functionareasca!

  Daca mai stam ca prostii ca oile.. o sa ajungem sa obtinem aprobare si ptr montat o priza, un robinet, o izolatie... iar ei pot face ce vor, minte ce vor, lipsi de la munca, baga mana in visterie... vacante. amgajari topiste si amantiste... nu ii intreaba nici dracu de sanatate!

  Suntem un popor nu fara coloana, fara terminatie.... COLONIA DE PRAPAD EUROPEAN isi merita numele!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Cineva
  Joi, 14 Noiembrie 2019 11:59
  109.103.136.***
  Limitam numarul de porci din gospodarie , dar numarul de parlamentari din parmament nu.
  Cred ca invers ar fi corect.
  0
  18
  Raportează
 • postat de @PATRIOT ,CU FELICITARI
  Marți, 12 Noiembrie 2019 03:58
  188.24.226.***
  BRAVO,AVETI PERFECTA DREPTATE,LIMITAREA NUMARULUI DE ANIMALE ,MASURA PROFUND ANTIECONOMICA,IN FAVOAREA DISTRUGERII PRODUCTIEI AUTOHTONE SI INCURAJARII IMPORTULUI DE CARNE DE CALITATE INFERIOARA DE LA ALTII!!!TARANUL NU ESTE INCURAJAT,DIMPOTRIVA!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!IMI VINE SA RAD,AVEM UN GUVERN LIBERAL SI APLICAM MASURI ....ANTILIBERALE!!!
  2
  15
  Raportează
 • postat de Patriot
  Luni, 11 Noiembrie 2019 20:07
  89.137.136.***
  Aceasta lege e impotriva neamului romanesc si a taranilor care muncesc din greu. cum sa dai asa lege? Daca eu am posibiliatea sa cresc porci cresc cat vreau pentru mine si familie si neamuri ca si daca merg cu ei la vanzare doar platesc impozitele la stat pt asta. Sa se permita macar 10 porci daca familia si neamurile sunt mai numeroase pt ca eu cresc porci si pentru rude , neamuri ca sa aiba si ei ce manca si daca vand un porc dau la copii la facultate ca taxele sunt mari. Cum sa interzici si ultimul venit al taranului de rand? Asa ceva era pe timpul iobagiei si al dictaturii. Daca va fi pesta ok imi tai porcii si gata in zona mea si curtea mea dar nu sa se interzica. Au vrut sa faca si cu cainii ciobanesti o lege sa fie maxim 3 la stana dar au sarit ciobanii peste ei in parlament. Acesti parlamentari lucreaza impotriva poporului roman primind ordine din afara ca sa vanda ei carnea lor si sa cumparam carne fara gust de la ei.
  5
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.