Conflictul de interese din Combinat, ca şi deschis

Conflictul de interese din Combinat, ca şi deschis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea a decis, în urma unei şedinţe de consiliu care a avut loc ieri, aproape de orele serii, să înregistreze la Direcţia de Muncă conflictul de interese de la ArclorMittal Galaţi.

Sindicaliştii nu se vor opri aici, potrivit preşedintelui Solidarităţii urmând să aibă loc proteste în faţa Palatului de Justiţie şi a Direcţiei de Muncă.

„În urma şedinţei, am decis, în primul rând, să organizăm o acţiune de protest la sediul Direcţiei de Muncă. Acţiunea noastră vine ca urmare a faptului că această instituţie a refuzat să înregistreze actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, ignorând obiecţiunile pe care le-am avut la finele negocierilor cu administraţia”.

„O acţiune similară vom avea şi în faţa Tribunalului Galaţi.  Avem multe piedici în instanţele gălăţene în ceea ce priveşte acţiunile noastre în justiţie privind conflictul cu Mittal, dar şi altele”, a susţinut preşedintele sindicatului, Gheorghe Tiber (FOTO).

Poate şi mai important decât acţiunile de stradă ale sindicatului este anunţul potrivit căruia membrii sindicatului au decis înregistrarea conflictului de interese, la mai bine de o lună după ce negocierile la contractul colectiv de muncă s-au încheiat fără ca sindicatul să fi obţinut ceea ce a solicitat.

„Cel mai probabil lunea viitoare vom înregistra conflictul de interese cu ArcelorMittal Galaţi”, a mai spus Gheorghe Tiber.

Amintim faptul că sindicatul Solidaritatea de la combinatul siderurgic este singura grupare sindicală care s-a opus, în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă din acest an, ofertei făcute de către patronat şi care presupunea acordarea unui bonus de 5 la sută din salariul anual în două tranşe, dar care consfinţea îngheţarea salariilor siderurgiştilor în 2010.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.