„Momentan, 65 de disponibilizaţi la ICMRS!”

„Momentan, 65 de disponibilizaţi la ICMRS!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alexandru Serea (FOTO), liderul sindical de la ICMRS Galaţi, susţine că doar 65 de angajaţi au fost disponibilizaţi, nu 300, cum anunţase conducerea către AJOFM, pentru luna ianuarie * „Până pe 12 martie, urmează să se dea şi banii pe decembrie”, mai spune liderul sindical *

ICMRS nu a disponibilizat 300 de angajaţi în ianuarie, aşa cum anunţase conducerea către Agenţia Judeţeană a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, susţine liderul sindical Alexandru Serea.

„Până acum, este vorba despre circa 65 de persoane care au fost în perioadă de preaviz în luna ianuarie şi în prima săptămână din februarie. Unii dintre ei pleacă în aceste zile”, a precizat Serea.

Potrivit preşedintelui Sindicatului IMCRS, felul în care arată piaţa construcţiilor în acest moment nu ar justifica concedierea a 300 de oameni.

„Avem în continuare lucrări pe platforma Combinatului, deşi ne-am dori ca numărul acestora să crească, în perioada imediat următoare. Mai avem şi o lucrare la Tecuci, un campus, dar condiţiile meteorologice nu ne permit să lucrăm în zonă”, a mai spus Alexandru Serea.

Tot potrivit liderului sindical, graficul de plăţi întocmit în toamnă, în urma unei greve a foamei de câteva ore a sindicatului ICMRS, a fost finalizat, în acest moment întocmindu-se un altul.

Până pe 12 martie angajaţii urmează să îşi primească salariile aferente lunii decembrie. S-a alcătuit, în paralel, un grafic potrivit căruia ar urma să fie acordate bonurile de masă, iar o parte dintre datoriile către angajaţii disponibilizaţi în urmă cu mai multe luni au fost achitate.

Sperăm şi noi că numărul mare de disponibilizări anunţat de conducerea ICMRS către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu a fost decât o măsură de precauţie. 

Ar fi tare bine să fie aşa, pentru că angajaţii au nevoie să se întoarcă acasă cu bani, nu cu cărţile de muncă eliberate. Vom afla cu siguranţă, în săptămânile care vin.

Citit 1905 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.