Amendă de 3,7 milioane euro pentru Distrigaz Sud Reţele

Amendă de 3,7 milioane euro pentru Distrigaz Sud Reţele
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Concurenței a sancționat, la sfârşitul anului trecut, distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Rețele SRL (DGSR) cu o amendă în valoare de 17.650.326 de lei (aproximativ 3,7 milioane de euro), pentru abuz de poziție dominantă în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie, printre care şi Galaţiul.

"Poziţia de monopol a DGSR pe piața distribuţiei gazelor naturale, în zonele pentru care a deţinut licenţă de distribuţie (București și localități din 19 județe), a oferit companiei, conform legislației, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a recepţiona lucrările de execuție şi de a pune în funcţiune instalaţiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN). De  asemenea, distribuitorul stabilea și încasa tarife aferente acestor servicii. Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2012, Distrigaz Sud Rețele SRL a stabilit şi a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnică a proiectelor de execuție a IUGN şi pentru recepţia lucrărilor și pentru punerea în funcţiune a acestora în perioada 2013-2019. În consecință, pentru avizarea tehnică și pentru recepția instalațiilor de utilizare și punerea în funcțiune a acestora, DGSR a practicat tarife mai mari decât media pieței. Comportamentul Distrigaz Sud Rețele s-a manifestat în perioada în care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavând posibilitatea de a alege alt operator", afirmă Consiliul Concurenţei, în comunicatul publicat pe site-ul propriu.

Distrigaz Sud Reţele este filiala de distribuţie a ENGIE Romania şi deserveşte 19 judeţe din sudul ţării (printre care şi Galaţiul) şi municipiul Bucureşti, gestionând o retea de distribuţie de aproximativ 19.000 km.

Citit 2421 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2020 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.