Câţi bani ia un căpşunar în Spania. 900 de locuri de muncă pentru recoltare fructe. EURES

Câţi bani ia un căpşunar în Spania. 900 de locuri de muncă pentru recoltare fructe. EURES
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O firmă din regiunea spaniolă Huelva vrea să angajeze, prin reţeaua EURES a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 900 de lucrători în agricultură, pentru recoltarea fructelor: căpşuni, zmeură, mure şi afine. Persoanele din Galaţi interesate de un asemenea job îşi pot depune dosarele până cel mai târziu pe 1 martie. Cunoaşterea limbii spaniole nu este o cerinţă impusă.

Conform datelor furnizate de AJOFM Galaţi, firma spaniolă angajatoare caută 900 de persoane, din care 600 de femei şi 150 de cupluri. Se lucrează 6 ore şi jumătate pe zi, cu pauză de masă de o jumătate de oră. Solicitanţilor nu li se cere să cunoască limba spaniolă, dar ei trebuie să aibă vârsta între 18 şi 50 ani, să aibă experiență în agricultură și să fie capabile de muncă la temperaturi ridicate, în sere.

Salariul se plăteşte pe card. Salariul brut este de 42,90 euro/zi , iar cel net - 39,33 euro/zi. La sfârșitul campaniei, firma plătește şi un bonus, cuprins între 0,70 - 0,80 euro cenți/zi, iar orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră. Angajarea se face cu contract temporar de 3, 6 sau 9 luni, cu o perioadă de probă de 15 zile. Contractul începe pe 1 martie 2020.

Cazarea este oferită gratuit de companie, dar se plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) - 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Persoanele cu domiciliul în județul Galaţi care corespund cerințelor posturilor oferite şi care sunt interesate de această oportunitate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galaţi, telefon 0236/412.262 int 119, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente: copie act identitate, adeverință medicală cu mențiunea „clinic sănătos”, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania - acolo unde este cazul). Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul-limita pentru depunerea dosarelor este 1 martie 2020.

Citit 2771 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.