Un nou demers pentru reducerea plasticului

Un nou demers pentru reducerea plasticului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Din grijă pentru mediul înconjurător, Lidl România doreşte să scadă utilizarea pungilor din plastic de unică folosinţă, urmând ca în următoarele două săptămâni să introducă în magazinele sale săculeţii refolosibili, în care clienţii să îşi poată procura legumele şi fructele disponibile în varianta vrac. Practic, săculeţii vor putea fi folosiţi de mii de ori, încurajând, astfel, renunţarea la pungile de plastic, poluante şi consumatoare de resurse naturale, cu efecte negative asupra mediului înconjurător.

Acest demers face parte din strategia mai amplă a retailerului, anunţată în 2018, prin care îşi propune să reducă plasticul utilizat cu cel puţin 20 la sută, până în 2025.

Poluarea cu deşeuri din plastic a atins proporţii epidemice. Potrivit UNEP (United Nations Enviroment Programme), 8 milioane de tone de plastic ajung în fiecare an în oceanele lumii, ucigând sau rănind milioane de păsări şi vieţuitoare marine. În lipsa unor acţiuni concrete şi de anvergură, cantitatea de deşeuri plastice din oceane ar putea ajunge la 250 de milioane de tone în mai puţin de zece ani, conform grupului de mediu Ocean Conservancy.

Citit 1926 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.