Un nou demers pentru reducerea plasticului

Un nou demers pentru reducerea plasticului

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Din grijă pentru mediul înconjurător, Lidl România doreşte să scadă utilizarea pungilor din plastic de unică folosinţă, urmând ca în următoarele două săptămâni să introducă în magazinele sale săculeţii refolosibili, în care clienţii să îşi poată procura legumele şi fructele disponibile în varianta vrac. Practic, săculeţii vor putea fi folosiţi de mii de ori, încurajând, astfel, renunţarea la pungile de plastic, poluante şi consumatoare de resurse naturale, cu efecte negative asupra mediului înconjurător.
Acest demers face parte din strategia mai amplă a retailerului, anunţată în 2018, prin care îşi propune să reducă plasticul utilizat cu cel puţin 20 la sută, până în 2025.
Poluarea cu deşeuri din plastic a atins proporţii epidemice. Potrivit UNEP (United Nations Enviroment Programme), 8 milioane de tone de plastic ajung în fiecare an în oceanele lumii, ucigând sau rănind milioane de păsări şi vieţuitoare marine. În lipsa unor acţiuni concrete şi de anvergură, cantitatea de deşeuri plastice din oceane ar putea ajunge la 250 de milioane de tone în mai puţin de zece ani, conform grupului de mediu Ocean Conservancy.

Citit 1356 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 18:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro