Compania Națională de Investiții are și Galațiul pe ”hartă”

Compania Națională de Investiții are și Galațiul pe ”hartă”

Obiective ...în funcţie de banii disponibili
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
2 comentarii

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunţat, printr-un comunicat, că la sfârșitul anului 2019 ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat ordinele de aprobare pentru mai multe liste sinteză, documente ce stau la baza derulării subprogramelor implementate de CNI.

Astfel, a fost introdus un număr suplimentar de amplasamente, după cum urmează: subprogramul săli de sport: 56 de amplasamente noi; subprogramul complexuri sportive: 62 de amplasamente noi; subprogramul bazine de înot: șase amplasamente noi; subprogramul săli de cinema: două amplasamente noi; subprogramul lucrări în primă urgență: 41 de amplasamente noi.

Galațiul este pe listele de investiții

Consultând lista din anexe, constatăm că este vorba și de mai multe obiective de investiții ce ar urma să fie implementate în județul Galați. Astfel, la categoria săli de sport, putem identifica 26 de proiecte în 16 comune, precum și în municipiile Galați și Tecuci, cu mențiunea că în dreptul a șase dintre acestea apare precizarea "construire". Alte șapte obiective de investiții se preconizează a fi implementate în județ la categoria complexuri sportive, dintre care trei în Tecuci și două în Galați, relevante fiind reabilitarea, modernizarea și dotarea complexului sportiv din strada Domnească nr. 155, Stadionul "Portu Roșu" și modernizarea stadionului din Tecuci. Dacă Galațiul nu apare pe "harta" investițiilor în săli de cinema, două obiective din subprogramul bazine de înot sunt programate a fi realizate în Galați (bd. Cloșca nr. 6) și în comuna Țepu. În fine, în subprogramul de lucrări în primă urgență, am identificat intervenții programate a se realiza în cinci comune din județ, în special pentru înlăturarea efectelor unor inundații, viituri și alte fenomene meteorologice deosebite, lucrări pentru reabilitarea unor sectoare de pe drumul județean DJ 251 Tecuci (DN 25) - limita jud. Tulcea (Galați), precum și consolidarea clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din muncipiul Galați.

Asigurarea alocărilor bugetare, în limita disponibilului

Compania Națională de Investiții menționează totodată că, în conformitate cu cadrul legal de derulare a Programului Naţional de Construcții de Interes Public sau Social, OG nr. 25/2001 cu modificările şi completările ulterioare, introducerea pe lista sinteză a subprogramelor pe care CNI le implementează reprezintă etapa preliminară privind promovarea spre finanțare. Asigurarea finanțării de noi obiective de investiții se realizează numai în corelare cu alocațiile bugetare disponibile anual. Date specifice cu privire la valoarea investiției sau durata de realizare nu pot fi cunoscute decât după aprobarea indicatorilor tehnico-economici și finalizarea procedurilor de achiziție publică pentru fiecare obiectiv în parte.

Citit 6239 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2020 13:22

2 comentarii

 • postat de Adrian Luni, 20 Ianuarie 2020 10:26 178.138.97.*** Link la comentariu
  1
  22

  Ei nu dau bani de pod de centura si de alte investitii incepute dar incep altele .....

  Raportează
 • postat de manager Luni, 20 Ianuarie 2020 00:59 89.137.136.*** Link la comentariu
  7
  14

  Ce trebuie pentru Galati:
  - Bazin olimpic ( Braiala are asa ceva si in curand e gata)
  - Aventura parc
  -Pista acoperita pentru alergare ( Bacual are)
  - Terenuri de tenis de camp gratuite ca sa joace toata lumea acolo pt ca nu toti isi permit sa plateasca
  - Mese de tenis si sah in fiecare cartier
  - Aqualand
  - Raliul Galatiului
  - Aeroport
  - Caiace pe lacul Catusa, Siret, Dunare
  - Pregatirea lacului Catusa pentru agrement ( hidrobicilcete, caiace, barci , navomodele, concursuri , inot , pontoane , populare cu peste)
  - Banci mai multe pe faleza si in toate parcurile
  - Baza de pregatire parasutism
  - Echitatie la Herghelia Tulucesti
  - Turul orasului cu autotrenul in zonele turistice si obiective istorice
  - Festivaluri de gastronomie, muzica, dans, teatru, cinematografie
  - Concursuri de sah amatori pe cartiere
  - Biciclete si trotinete
  - Zona de tir si concurs
  - Mai multe animale la zoo
  - Gradina tropicala si amazoniana la gradina botanica
  - Parcari gratuite
  - Curse cu vaporul la 2 saptamani care pleaca spre Sulina, Tulcea, Braila, Litoral si croaziere pe Dunare pana la Cazanele Dunarii
  - Discoteca anii 80-90
  - Aparate de fitness in toate cartierele si parcurile
  - Skijet-uri pe Dunare
  - Festival de muzica electronica
  - Festivaluri de moda
  - Tabara de sculptura
  - Centru vechi si zona de terase, cluburi, teatru la pub
  - Beraria G (precum Beraria H din Bucuresti)
  -

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.