Modificările din industria auto în 2020

Modificările din industria auto în 2020
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Începând din acest an, industria auto va suferi multe schimbări. Uniunea Europeană a decis ca toate mașinile noi comercializate în statele membre să fie dotate cu sisteme pentru frânarea de urgență, tehnologii de menținere a direcției și detectoare de somnolență. Toate acestea, conform noilor norme de siguranță rutieră aprobate de statele blocului comunitar, măsură ce va fi activă începând cu a doua jumătate a anului 2022.

Conform "Playtech", toate mașinile noi vor necesita echiparea cu peste 30 de funcții noi, menite printre altele să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influența alcoolului să conducă sau să împiedice depășirea limitei legale de viteză.

O altă modificare ar fi extensia zonei de protecție a capului, pentru a oferi siguranță în cazul unui impact, modificare ce va fi obligatorie în cazul autoturismelor şi autoutilitarelor; în cazul camioanelor și autobuzelor, proiectarea va diminua unghiurile moarte și va impune dotarea cu sisteme capabile să detecteze pietonii și bicicliștii aflați în traversare.

Totodată, Uniunea Europeană a schimbat și normele de poluare. Începând din 2020, flotele auto trebuie să respecte noile limite pentru emisiile de dioxid de carbon. Conform Promotor, încadrarea autovehiculelor în gradul de poluare chimică se realizează pe baza unor informații complexe de natură tehnică, provenite, în special, din dosarele de omologare și disponibile în anumite baze de date europene, la care Registrul Auto Român are acces.

Citit 1758 ori Ultima modificare Joi, 05 Martie 2020 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.