Formare pentru înființarea de întreprinderi sociale

Formare pentru înființarea de întreprinderi sociale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED), implementat de un consorțiu format din Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA, demarează cu înscrierea celor interesați la cursurile de formare antreprenorială specifică, în conformitate cu standardul pentru antreprenor în economia socială. 

Ulterior, aceștia vor urma și cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, dezvoltate împreună cu Google. Vor fi selectate 120 de persoane, cu domiciliul într-unul din județele regiunilor Sud, Sud-Vest și Sud-Est (inclusiv Galați), cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care au cel puțin studii medii, au sau nu loc de muncă și își doresc să înființeze o întreprindere socială.

Întreprinderea socială este o companie care derulează activităţi economice în beneficiul comunităţii şi ale cărei profituri vor fi folosite pentru rezolvarea unei nevoi specifice, sociale sau de mediu. Acestea pot viza crearea de locuri de muncă pentru persoane defavorizate sau discriminate pe piaţa muncii, dezvoltarea comunității locale, coeziunea socială, educația sau protecţia mediului. În etapa a doua se va organiza un concurs de planuri de afaceri din care vor fi selectate 21 de persoane care vor primi 100.000 euro fiecare pentru implementarea planului de afaceri și înființarea de întreprinderi sociale.

Proiectul SEED este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Citit 1245 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2020 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.