Impozit forfetar de mărţişor

Impozit forfetar de mărţişor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Micile ateliere de reparaţii, agenţiile de turism şi restaurantele, luate în vizor pentru noul sistem de taxare *

Sistemul de aplicare a impozitului forfetar va fi prezentat de Ministerul Finanţelor până la sfârşitul lunii martie, în condiţiile în care Executivul s-a angajat să restrângă impozitul la anumite activităţi şi să elimine impozitul minim aplicat în prezent tuturor firmelor.

„Noi suntem împotriva atât a impozitului minim, cât şi a impozitului forfetar, pentru că au un efect descurajant asupra micilor întreprinzători. Acest lucru s-a văzut inclusiv în numărul mare de societăţi care şi-au încetat activitatea anul trecut, ca urmare a introducerii noilor impozite”.

„Dacă, totuşi, nu se renunţă la ideea impozitului forfetar, trebuie realizată o abordare diferenţiată a impozitării, care să prevină dificultăţile întreprinzătorilor rezultate din disproporţiile mari dintre taxele datorate şi veniturile realizate de agenţii economici”, ne-a declarat Marian Filimon, vicepreşedintele CNIPMMR.

Din datele care „au răsuflat” de la Ministerul Finanţelor, printre sectoarele vizate în introducerea impozitului forfetar se numără restaurantele, hotelurile, agenţiile de turism şi turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi parcurile de distracţii şi pompele funebre.

Pe lângă acestea mai sunt luate în calcul şi micile ateliere de reparaţii a calculatoarelor, articolelor de încălţăminte sau piele, ceasornicăriile, în total fiind vorba de 26 de servicii prestate populaţiei de micii întreprinzători.

Citit 889 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.