Promovări deblocate la ArcelorMittal

Promovări deblocate la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii ArcelorMittal anunţă că ritmul de promovări în rândul muncitorilor de la Combinat va creşte în perioada următoare, după ce, odată cu apariţia crizei economice, acestea fuseseră reduse drastic.

Anunţul făcut de către oficialii companiei vine  exact în momentul în care unul dintre cele mai importate sindicate a declanşat conflictul de interese şi a anunţat că există posibilitatea declanşării unor acţiuni de protest ca urmare a faptului că salariile siderurgiştilor au rămas la acelaşi nivel ca şi anul trecut. 

Conducerea Departamentului de Resurse Umane a ArcelorMittal Galaţi derulează o campanie de întâlniri succesive cu reprezentanţii salariaţilor din segmentele de producţie.

Întâlnirile au ca scop evaluarea nevoilor pentru îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii în muncă, a condiţiilor de lucru şi comunicării cu lucrătorii.

În timpul acestor întâlniri, reprezentanţii companiei au apreciat pozitiv spijinul acordat de muncitori pe timpul crizei dificile peste care încă nu am trecut şi au dat asigurări că se iau cele mai bune măsuri pentru a depăşi cu bine dificultăţile.

Răspunzând unor întrebări legate de creşterile salariale pentru anul 2010, oficialii companiei au reiterat faptul că există un Contract Colectiv de Muncă în vigoare, document care asigură o creştere a câştigurilor totale. „În acelaşi timp, confirmăm intenţia de a continua şi de a accelera, în comparaţie cu anul trecut, ritmul de promovări interne pentru muncitori”, se arată într-un comunicat de presă semnat de către purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului, Dorian Dumitrescu.

Contactat telefonic, preşedintele sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, a declarat că decizia administraţiei este una benefică şi că ea a venit după ce reprezentanţii departamentului de Resurse Umane au discutat cu angajaţii şi lideri de sindicat.

„Este o măsură de apreciat,  pentru că promovările sunt o formă de creştere indirectă a salariilor. În condiţiile în care lefurile angajaţilor  au rămas la acelaşi nivel, promovările pot aduce venituri suplimentare”, a declarat Gheorghe Tiber.

Acesta a completat  că peste câteva zile se vor forma comisii şi abia la începutul lunii viitoare s-ar putea trece la examenele de promovare.

Citit 1125 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.