Aproximativ 8.000 de salariaţi gălăţeni, trimişi acasă

Aproximativ 8.000 de salariaţi gălăţeni, trimişi acasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe măsură ce zilele trec, creşte şi numărul agenţilor economici din Galaţi afectaţi de pandemia COVID-19 şi, implicit, cel al gălăţenilor rămaşi fără locuri de muncă. Conform celor mai recente date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, 1.263 de firme din Galaţi au depus, pentru perioada 16-31 martie, dosare pentru trimiterea în şomaj tehnic a 6.347 de salariaţi. Alţi aproximativ 400 de angajaţi şi-au pierdut definitiv joburile pe care le aveau, fiind concediaţi.

De asemenea, Agenţia Judeteana pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Galaţi a primit, până în prezent, 1.165 de cereri privind acordarea indemnizaţiei ca urmare a întreruperii activităţii, determinată de efectele epidemiei de coronavirus. 1.120 dintre aceste cereri provin de la PFA-uri, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, 39 de la gălăţeni cu profesii liberale, una de la o unitate cooperatistă şi cinci de la structuri sportive.

Reamintim că la AJOFM se depun cererile pentru şomaj tehnic de către angajatori, pentru salariaţi cu contracte de muncă, iar la AJPIS se primesc cererile pentru indemnizaţii de la alte categorii de operatori economici şi de la persoanele cu profesii liberale.

 

Citit 6504 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2020 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.