Indemnizații plătite pentru gălățenii cu PFA-uri și profesii liberale

Indemnizații plătite pentru gălățenii cu PFA-uri și profesii liberale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Galați a plătit aproape trei sferturi din indemnizațiile de sprijin aferente lunii martie solicitate de gălățenii cu profesii liberale și de cei care activează ca persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus. Conform directorului Răzvan Avram, ”la nivelul AJPIS Galați au fost depuse până în prezent 1.223 de cereri privind acordarea indemnizației, ca urmare a întreruperii activității, determinată de efectele epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, astfel: 1.148 - PFA, II, IF; 49 - profesii liberale; 2 - unități cooperatiste; 5 - structuri sportive. Suma totală plătită este de 1.532.808 lei, pentru un număr de 825 beneficiari”.

Conform directorului AJPIS Galați, nu s-au plătit deocamdată indemnizațiile pentru structurile sportive și unitățile cooperatiste, deoarece au fost necesare mai multe clarificări privind metodologia acordării acestor ajutoare de protecție socială.

Foarte important este că termenele de depunere a dosarelor pentru plata acestor indemnizații au fost prelungite pentru câteva categorii, prin OUG 53/2020, publicată în Monitorul Oficial pe 21 aprilie. Astfel, pentru “alți profesioniști”, se prelungește termenul de depunere a cererilor pentru indemnizațiile aferente lunii martie 2020 cu 5 zile lucrătoare, până pe 28 aprilie, inclusiv. De asemenea, pentru avocați și cooperativele meșteșugărești, termenul de depunere s-a prelungit cu 10 zile lucrătoare, până pe 6 mai, inclusiv. Formularele pentru avocați și cooperative meșteșugărești (cerere și declarație pe propria răspundere) vor fi aprobate prin ordin de ministru în cel mai scurt timp posibil și vor fi disponibile pe site-urile AJPIS Galați și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Citit 3972 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.