Peste 1.000 de ceferişti rămân fără slujbe

Peste 1.000 de ceferişti rămân fără slujbe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 1.000 de angajaţi de la Regionala CFR Galaţi îşi vor pierde locurile de muncă, după ce o decizie a Ministerului Transportului a impus peste 10.000 de disponibilizări în acest sistem, la nivel naţional.

„Disponibilizările au început deja, încă de astăzi (n.r. 8 martie). Cele mai multe posturi vizate sunt la CFR Marfă. De aici, în Regionala Galaţi, vor fi disponibilizaţi 836 de muncitori. La Călători vor fi făcute 130 de disponibilizări, în vreme ce de la Infrastructură vor pleca 70 de persoane”, a declarat Viorel Istrate, liderul de sindicat de la CFR Marfă, Regionala Galaţi.

Acesta a explicat că până la începerea disponibilizărilor, la Regionala Galaţi lucrau 1.900 de angajaţi la CFR Marfă, 1.496 la CFR Călători, în vreme ce la Infrastructură erau 400 de salariaţi.

Sindicalistul a adăugat că numărul angajaţilor din Regionala Galaţi care îşi vor pierde locurile de muncă este unul destul de mare şi este determinat de scăderea cu 50 de procente a volumului de activitate  comparativ cu anul trecut.

Regionala CFR Galaţi cuprinde integral judeţele Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea, şi parţial Vaslui, Bacău, Prahova şi Ialomiţa, însă potrivit liderului sindical cei mai mulţi disponibilizaţi provin din judeţul Galaţi, asta pentru că aici sunt concentraţi cei mai mulţi salariaţi de la Marfă.

Citit 950 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.