ArcelorMittal Galaţi - Conflict de interese sau pace?

ArcelorMittal Galaţi - Conflict de interese sau pace?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi face ultimele pregătiri pentru Adunarea Generală care va avea loc miercuri, la ora 15, după cum a anunţat liderul sindicatului, Gheorghe Tiber.

Urmează ca sindicaliştii să stabilească în ce fel vor reacţiona după ce conflictul de interese a fost declarat deschis, în urmă cu câteva săptămâni.

Mai precis, şedinţa are două puncte pe ordinea de zi. Primul face referire la o informare cu privire la activitatea sindicatului Solidaritatea şi a combinatului siderurgic, iar cel de-al doilea vizează conflictul de interese.   

Amintim faptul că, în 9 februarie, sindicatul Solidaritatea cerea Ministerului Muncii înregistrarea oficială a conflictului de interese, reclamând că administraţia combinatului siderurgic nu a acceptat revendicările referitoare la capitolul salarizare din Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2010.

În documentul înaintat instituţiei guvernamentale, sindicaliştii susţineau că sunt nemulţumiţi de faptul că singura lor revendicare, cea referitoare la majorarea salariilor, nu a fost acceptată de către administraţie în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2010. Ca mijloc de stingere a conflictului, ei solicitau o majorare a salariilor siderurgiştilor gălăţeni cu 10 la sută.

Cererea lor a fost, practic, ignorată de către şefii Combinatului, care au susţinut că, din punctul lor de vedere, există un contract colectiv de muncă valabil, ceea ce înseamnă că nu poate exista un conflict de interese legal.

Rămâne de văzut dacă sindicaliştii vor decide că e oportună organizarea unei greve sau dacă vor accepta situaţia aşa cum este.

Citit 897 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.