Sprijin pentru depozitarea privată

Sprijin pentru depozitarea privată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că au fost publicate o serie de acte normative adoptate de către Comisia Europeană în vederea optimizării unor activități agricole specifice pe perioada în care pandemia de COVID-19 afectează statele membre.

Printre acestea se numără și cele cu rol în intervenția pe piață prin acordarea unui ajutor pentru depozitarea privată a anumitor produse agroalimentare, astfel: depozitare privată carne de bovină, carne de capră și de oaie, depozitare privată a untului, laptelui praf degresat și a brânzeturilor.

Sunt stabilite, totodată, perioadele de depozitare, garanțiile aferente cererilor de ajutor (unde este cazul), precum și cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs.

Perioada depunerii cererilor este deschisă începând cu data de 7 mai 2020. Pentru produsele carne de bovină, respectiv, de oaie și capră s-a stabilit ca termen-limită data de 30 iunie.

Formularul cererii de ajutor este disponibil pe site-ul APIA sau va fi pus la dispoziția solicitanţilor de către funcţionarii instituției, prin mijloace electronice, în urma unei solicitări adresate pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1444 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.