Siderurgie - Paramjit Kahlon, noul şef al operaţiunilor combinatului Liberty Galaţi

Siderurgie -  Paramjit Kahlon, noul şef al operaţiunilor combinatului Liberty Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Grupul Liberty Steel a anunțat vineri, 22 mai, numirea lui Paramjit Kahlon în funcția de Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat, calitate în care va supraveghea inclusiv toate operațiunile combinatului siderurgic de la Galaţi.

Paramjit Kahlon se numără printre cei mai importanți specialiști din industria siderurgică mondială. El a ocupat funcții de conducere la ArcelorMittal în perioada 2008 - 2019, inclusiv cea de Director Tehnic, Director de Operațiuni și - mai recent - de Director General pentru Comunitatea Statelor Independente din fostul bloc sovietic (C.S.I.) și Orientul Mijlociu.

Reunirea tuturor unităţilor Liberty cu flux primar de producere a oțelului și cele de minerit integrat într-o structură globală are drept scop creşterea eficienţei operaţionale.

„Sunt încântat să anunț numirea lui Paramjit Kahlon în funcția de Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat. Paramjit este unul dintre cei mai buni executivi din lume din industria noastră, a cărui experiență va fi de neprețuit pe măsură ce ne vom pune în aplicare strategia globală, vom genera sinergii în cadrul Grupului și vom atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2030”, a declarat Sanjeev Gupta,  președintele Executiv al Liberty Steel Group.

Pe lângă combinatul de la Galaţi, Paramjit Kahlon va supraveghea şi operațiunile unităților care au fluxuri primare de producere a oțelului și cele miniere integrate de la unităţile  Liberty Steel de la Ostrava - Republica Cehă, Whyalla și Tahmoor - Australia.

Atenția sa imediată se va îndrepta spre abordarea crizei COVID -19 și apoi spre asigurarea unor operațiuni stabile, pe termen lung, prin investiții în tehnologii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi cele privind utilizarea hidrogenului, a fierului redus direct și a cuptoarelor cu descărcare în arc electric.

„Sunt extrem de mulțumit și încântat să mă alătur Grupului LIBERTY Steel într-un moment atât de important în dezvoltarea sa ca jucător pe piața globală a oțelului. Aștept cu nerăbdare  colaborarea cu Sanjeev și echipa sa în gestionarea actuală a crizei COVID - 19 și începutul “călătoriei”  noastre pentru a realiza viziunea unică a Liberty Steel Group, de a deveni neutri de carbon până în 2030”, a declarat Paramjit Kahlon.

Grupul Liberty Steel este al 8-lea cel mai mare producător de oțel în afara Chinei, cu o capacitate de 18 milioane de tone de produse din oțel. Are 30.000 de angajați din 10 țări și este organizat în trei divizii: Liberty Siderurgie Primară și Minerit Integrat, Liberty GREENSTEEL și Liberty Steel Synergies.

În aprilie 2020, Liberty Steel Group a anunțat constituirea unui Consiliu de Administrație, care include directori executivi și independenți, neexecutivi. La finalul acestui an, Grupul Liberty Steel Group va publica primul set consolidat de evidențe contabile pentru anul financiar care se încheie în martie 2020.

 

Citit 5500 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.