Transferoviar scumpeşte călătoria Galaţi - Bârlad

Transferoviar scumpeşte călătoria Galaţi - Bârlad
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La nici două săptămâni de la scumpirea cu 18 la sută a călătoriilor cu trenurile companiei de stat CFR, operatorul privat Transferoviar anunţă că va mări, la rândul său, tarifele de transport pe calea ferată. Creşterea va fi de maximum 5 la sută şi se va aplica de la 1 septembrie, informează compania pe pagina proprie de internet.

În regiunea noastră, Transferoviar Călători (TFC) operează doar pe relaţia Galaţi - Bârlad. Preţul biletelor pe această rută va creşte cu până la 60 de bani, în funcţie de distanţă.

Astfel, tariful călătoriei de la Galaţi până la Tuluceşti, prima staţie de pe traseu, va urca de la 3,10 lei la 3,50 de lei.

Pentru alte destinaţii importante, preţurile se vor modifica după cum urmează: de la 6,20 de lei la 6,50 de lei pentru Galaţi - Târgu Bujor, de la 9 lei la 9,50 de lei pentru Galaţi - Bereşti şi de la 10 lei la 10,50 de lei pentru Galaţi - Docăneasa.

Pentru o călătorie până la capăt de linie, adică până la Bârlad, preţul pe care îl va plăti un gălăţean va urca de la 12,40 de lei la 13 lei.

Clienţii TFC care beneficiază de reduceri de 50 la sută din tarifele de călătorie se vor bucura de această facilitate şi după scumpirea programată la 1 septembrie.

Biletele de călătorie cu trenurile Transferoviar Călători pe ruta Galaţi - Bârlad pot fi cumpărate din staţiile Galaţi, Tuluceşti, Folteşti, Târgu Bujor şi Bereşti.

„Călătorii care se urcă din staţii fără casă de bilete vor achiziţiona legitimaţii de călătorie de la personalul de tren, la tarif de casă. Călătorii care se urcă din staţii cu casă de bilete au obligaţia să achiziţioneze legitimaţii de călătorie de la casă, altfel le vor plăti la personalul de tren la tarif de tren”, avertizează operatorul privat.

Primul tren de pe această rută pleacă din Galaţi la ora 6.20 şi ajunge la Bârlad la 8.56. Ultimul tren de Bârlad pleacă de la peron la 18.14 şi ajunge la destinaţie la 20.50. O garnitură TFC mai pleacă din Galaţi şi la ora 19.50, însă are capăt de linie la Bereşti, unde ajunge la 21.39.

În ţară, Transferoviar Călători mai operează şi pe relaţiile Buzău - Nehoiaşu, Caransebeş - Bouţari, Cluj - Bistriţa, Cluj - Oradea, Cluj - Târgu Mureş şi Oradea - Felix.

Citit 6868 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.