Plăți pe ghișeul.ro, direct din SPV

Plăți pe ghișeul.ro, direct din SPV
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat interconectarea Spațiului Privat Virtual (SPV) cu platforma de plăți on-line ghișeul.ro. Această soluție va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții.

În spațiul virtual, la accesarea serviciului "Plata obligațiilor fiscale", se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu nume, parolă și OTP, în listă apare doar CNP-ul titularului de cont. Ulterior, activarea butonului "Afișare obligații restante" arată lista celor care pot fi plătite prin platforma ghișeul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venit, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului "Plătește", utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată al platformei ghișeul.ro, unde are de bifat opțiunea "Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare" și butonul "PLATESTE". Din această pagină, nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Totodată, în același comunicat, MFP anunță opțiunea de înregistrare online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau a informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal. În această situație, persoana fizică trebuie să se programeze online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF, selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online. În cazul în care aceasta se realizează cu succes, se procedează la aprobarea cererii și se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personală de e-mail.

Citit 1766 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.