AJFP recomandă depunerea online a declarației unice

AJFP recomandă depunerea online a declarației unice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Judeţeană a Finenţelor Publice (AJFP) Galaţi recomandă contribuabililor, în condițiile în care respectarea distanțării sociale este foarte importantă, să depună declarația unică prin mijloacele electronice de transmitere la distanță. Acest lucru se poate face prin serviciul "Spaţiul Privat Virtual" (SPV) şi pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Termenul de depunere a formularului "Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice" a fost prorogat până pe 30 iunie, inclusiv. Contribuabilii care respectă acest termen pot beneficia şi de bonificaţii, astfel: a) pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5 la sută din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie; b) pentru depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, se acordă o bonificaţie de 5 la sută din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

AJFP precizează că nu există obligația de a anexa, la depunerea declarației, documente doveditoare ale veniturilor. Fac excepție persoanele fizice nerezidente care obțin venituri în România, care trebuie să atașeze certificatul de rezidență fiscală. În cazul în care declarația se depune online, aceste documente se atașează în format electronic.

Pe site-ul ANAF, la secțiunea "Toate formularele cu explicații", sunt disponibile atât formularul, cât și instrucțiunile de completare a declarației.

Citit 1282 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2020 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.