De la mâncare până la modă. Prețurile din 2020 în țările europene
Foto: sursa: wall-street.ro

De la mâncare până la modă. Prețurile din 2020 în țările europene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu există nicio îndoială că ţara cea mai scumpă din UE este Danemarca, în timp ce cele mai avantajoase destinații sunt Bulgaria și România. În Italia, în schimb, în luna mai s-au înregistrat creșteri de preţuri la produsele alimentare, cu 6,4% anual în Caltanissetta, Trieste (+ 5,1%, + 5,3%), Avellino și Trapani (+4,7 % ambele). În ceea ce privește regiunile, din raportul Uniunii Naționale a Consumatorilor reiese că cea mai scumpă mâncare se găsește în Basilicata, + 3,9%. Urmează Umbria, Lazio și Calabria (+ 3,4% pentru toți), Campania și Sicilia pe locul trei (+ 3,3%).

Eurostat: iată unde se cheltuieşte mai puțin în Europa, de la mâncare, până la modă

Pentru cei care în următoarele zile vor avea ocazia să călătorească în Europa şi nu au bani de aruncat pe fereastră, Biroul de statistică al Uniunii Europene a analizat nivelul prețurilor din cele 27 de țări și a întocmit un clasament al celor mai puțin costisitoare ţări pentru șase tipuri de produse și servicii. Chiar dacă trebuie precizat că sondajul se bazează pe prețurile de anul trecut, prin urmare, într-un context foarte diferit de cel actual post-pandemic, cu toate acestea Eurostat oferă şi câteva sfaturi pentru anul acesta. Așadar, fiţi atenți la restaurantee daneze, în timp ce puteţi avea parte de surprize frumoase dacă vă veţi cumpăra haine în Bulgaria. Iar Italia? Este convenabilă pentru produsele electronice, însă produsele alimentare costă mai mult decât media europeană.

În Danemarca, prețurile sunt de trei ori mai mari decât în ​​Bulgaria

În general, cel mai scump loc este Danemarca, cu prețuri de trei ori mai mari decât cele din Bulgaria, care este cea mai ieftină țară. Prețurile foarte mari pentru tot ceea ce ţine de telefonie, calculatoare și alte articole similare le găsim în Paris, la fel cum cei care vor să cumpere băuturi alcoolice în Dublin, Helsinki sau Stockholm, e bine să fie pregătiţi să cheltuiească mult. În Italia, costurile sunt puțin mai mari decât media (indicele este de 103%): fiind departe totuşi de Danemarca (141%), de Irlanda (134%) și de Luxemburg (131%), dar şi de preţurile mici din Bulgaria (53%) și România (55%) .

Copenhaga este cel mai scump oraş din Europa

Turiştii care vor să facă economii ar trebui să stea departe de Copenhaga, care este cel mai scump oraș din Europa, de la mâncare la haine, de la transport la restaurante. Mâncarea în Danemarca costă cu peste 50% mai mult decât media. Cu toate acestea, ceva s-ar putea schimba după coronavirus. De exemplu, unul dintre dele mai bune restaurante daneze, Noma (două stele Michelin şi un meniu de degustări de peste 350 de euro) s-a redeschis în luna mai, după lockdown, funcţionând ca winebar.

Citit 2835 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.