Evaluarea culturilor de tomate în spații protejate

Evaluarea culturilor de tomate în spații protejate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La nivelul județului Galați, până pe 16 iunie, în cadrul Programului agricol de sprijin pentru cultura tomatelor în spații protejate (de minimis) s-au înscris un număr de 3.645 de beneficiari, conform datelor centralizate de Direcția Județeană pentru Agricultură (DAJ). Dintre aceștia, 3.435 au transmis notificări pentru a fi verificați, iar din aceste controale au rezultat și fermieri neeligibili.

Potrivit lui Floricel Dima, directorul executiv al DAJ Galați, cei din urmă nu au întrunit criteriile fie din cauza suprafeței cultivate, mai mică în unele situații de 1.000 de metri pătrați, fie deoarece cultura nu era de... tomate.

"Deja, un număr de 822 de fermieri au prezentat documentele de valorificare, deși mai au practic la dispoziție încă o lună de zile să facă acest lucru, ca urmare a prelungirii anunțate. Oricum, pe măsură ce realizează norma minimă de 3.000 de kilograme, beneficiarii vin și prezintă documentele", ne-a mai declarat Floricel Dima.

În anul 2020, conform reglementărilor legale în vigoare, valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Citit 1777 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.