Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Astăzi, 30 iunie, este ultima zi în care mai poate fi depusă "Declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice". AJFP Galaţi anunţă că acei contribuabili care respectă aceste termen vor beneficia şi de bonificaţiile acordate. Se acordă 5 la sută bonificaţie pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral, până astăzi, 30 iunie. Există şi bonificaţia de 5 la sută acordată dacă declaraţia unică se depune online, numai dacă este îndeplinită condiţia privind plata, menţionată anterior, caz în care se acordă ambele bonificaţii. De aceste bonificaţii pot beneficia şi persoanele care, în anul 2019, au realizat venituri pentru care au obligaţia depunerii numai a declaraţiei unice privind venitul estimat (Capitolul II din declaraţia unică), precum şi cele care au optat în 2019 pentru plata CAS sau a CASS. Bonificaţiile se determină de contribuabil şi se evidenţiază în mod distinct în declaraţia unică. Dacă, indiferent prin ce modalitate, ați depus declaraţia unică fără acordarea bonificaţiilor, puteți beneficia de acestea, prin depunerea unei declaraţii rectificative până astăzi, inclusiv, cu respectarea condiţiilor menţionate mai sus.

Citit 553 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 18:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro