Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Piaţa auto din România a scăzut în primul semestru al anului cu aproape 32 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2019, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA).
La nivelul lunii iunie 2020, au fost înregistrate 11.955 de autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale uşoare şi grele, minibuze şi autobuze), cu 38,9 la sută mai multe decât în luna mai, cifră care este, însă, inferioară (-26,6 la sută) celei din luna similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 16.280 de autovehicule.
Astfel, după şase luni din 2020 se înregistrează o scădere generală a pieţei auto de 31,8 la sută, comparativ cu perioada similară din 2019.
În ceea ce priveşte achiziţiile de autoturisme noi din Uniunea Europeană, este relevantă situaţia din ţările Europei de Vest, care, după primele şase luni din 2020, înregistrează, pe ansamblu, o evoluţie generală negativă (-40,2 la sută), comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, după o scădere în luna iunie de 24,8 la sută, în revenire, însă, faţă de scăderea de 57,3 la sută înregistrată în luna aprilie.

Citit 934 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 18:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro