Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
4 comentarii

Senatul României a adoptat, în această săptămână, propunerea legislativă care prevede majorarea indicatorului social de referință (ISR) la valoarea de 1.200 de lei, față de 500 de lei cât este în prezent. Propunerea legislativă prevede şi ca valoarea ISR să fie modificată anual, prin hotărâre a Guvemului, pănă la data de 31 ianuarie a anului curent, în funcţie de indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat.
Susținătorii propunerii legislative spun că, de când ISR a devenit unitatea de referință în funcție de care sunt determinate beneficiile de asistență socială acordate din bugetul de stat, valoarea acestuia a rămas la 500 de lei și nu a mai suferit nicio modificare. De atunci, însă, au crescut atât nivelul salarial din România, cât și indicii prețurilor de consum. Valoarea de 500 de lei a indicatorului social de referință a rămas nemodificată din anul 2008.
În funcție de valoarea ISR se stabilesc majoritatea ajutoarelor sociale de la stat. Printre acestea se numără indemnizația de șomaj, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau ajutorul pentru încălzirea locuinței.
Pentru ca propunerea legislativă aprobată de să se aplice, ea trebuie adoptată și de Camera Deputaților, semnată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Citit 1289 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 18:36

4 comentarii

 • postat de un muncitor fraier Sâmbătă, 01 August 2020 13:07 104.244.73.*** Link la comentariu
  0
  0

  De ce se numesc "persoane defavorizate" ???Ei nu muncesc, primesc bani fara sa faca nimic in schimb, au diverse reduceri la energia electrica,la gaze,au gratis mancare la cantina (3mese/zi),etc. etc.etc. Ar trebui numiti "persoane favorizate"

  Raportează
 • postat de george Duminică, 26 Iulie 2020 17:10 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  4

  Nu-I mai bine sa stai acasa si sa primesti ajutor social mai mare decat pensia pe care o primeste unul care a muncit 35 de ani pe salariu minim pe economie.
  Popitrucul roman, cea mai mizerabila categorie filozofica de materie, in goana dupa voturile elctoratului lenes si majoritar, ofera cadouri inainte de fiecare episod electoral.
  Din acest motiv politrucii trebuiesc starpiti de pe fata pamantului. Ei, politrucii au redus respectful oamenilor fata de munca. Daca gandesti in trecut, comunistii aveau cat de cat respect fata de munca.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Vineri, 24 Iulie 2020 12:09 86.124.206.*** Link la comentariu
  1
  14

  Incurajati statul degeaba pe banii statului. Incurajati toate leprele si trantorii.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Vineri, 24 Iulie 2020 07:26 82.79.232.*** Link la comentariu
  1
  15

  O tara de asistati sociali.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro