Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Conform anchetei de conjunctură derulate în luna iulie de Institutul Naţional de Statistică (INS), managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11 la sută). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -13 la sută pe total industrie prelucrătoare, iar pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (+5 la sută).

Potrivit estimărilor din luna iulie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra, în următoarele trei luni, un salt al volumului producţiei (+23 la sută). Managerii din sector estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (+9 la sută), iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere moderată, cu un sold conjunctural de +10 la sută.

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (+8 la sută), o creştere a numărului de salariaţi (+12 la sută), precum şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (+23 la sută).

Pe segmentul serviciilor, estimările arată că valoarea cifrei de afaceri şi numărul de salariaţi vor cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4 la sută, respectiv, -4 la sută). În schimb, în viziunea managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată (-14 la sută).

Citit 774 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 00:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro