Doar 80 la sută dintre fermieri vor fi despăgubiți în septembrie

Doar 80 la sută dintre fermieri vor fi despăgubiți în septembrie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în ultima ședință de Guvern bugetul ministerului a fost suplimentat cu 3,455 miliarde lei. ”Acest lucru ne va permite să acordăm ajutoare pentru secetă, pentru compensarea pierderilor înregistrate în zootehnie, dar și să plătim avansul subvențiilor pentru campania 2020”, a precizat Oros.

Cu toate acestea, valoarea despăgubirilor pentru culturile de toamnă afectate de secetă este de doar 850 de milioane lei, ceea ce acoperă undeva la 80 la sută din totalul solicitărilor fermierilor. Ministrul Agriculturii a mai arătat că restul de până la 20 la sută vor fi despăgubiți abia după o nouă rectificare bugetară, ce ar urma să aibă loc în luna octombrie. 

Totodată, Adrian Oros a menționat că, pentru Guvernul României, agricultura este o prioritate, demonstrată și de cele peste șase miliarde de euro alocate în Programul Național de Relansare Economică.

Reamintim că, în județul Galați, potrivit datelor centralizate la nivelul Direcției pentru Agricultură, nu mai puțin de 59.628 de hectare însămânțate cu culturi agricole de toamnă în anul 2019 au fost declarate ca fiind calamitate.

Citit 1023 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.