Evazioniştii au ciuruit bugetul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La SC Dinamo Construct SRL Iveşti, Toader Marin şi Darie Violeta, asociaţi şi administratori,  au reuşit să  dea o gaură importantă la bugetul de stat în „buna” tradiţie a sutelor de firme din renumita localitate gălăţeană. Profilul de activitate? Conform titlului – prestări de servicii în construcţii.

Evidenţele contabile ale firmei au fost consultate la un moment dat şi de o echipă de comisari ai Gărzii Financiare Galaţi, cei de la Dinamo Construct prestând ceva şi  în construcţii, în perioada septembrie 2008-iunie 2009, către beneficiari nu chiar de ici-de colo din moment ce printre aceştia, între alţii, erau Vega 93 Galaţi, Nelu Gălbenuş Import Export  Tecuci sau Metacom Sandblasting Galaţi.

Tot în baza aceloraşi evidenţe contabile, a mai reieşit că societatea iveşteană  a obţinut venituri în valoare de  306.752 lei, pentru care a făcut cheltuieli în sumă totală de 298.652 lei din care cheltuieli cu prestările de servicii  efectuate de diferite societăţi  în valoare totală de 294.027 lei.

O altă cheltuială cu prestările de servicii a apărut înregistrată în baza  a patru facturi ce figurează a fi emise de SC Adrian & Rodica SRL Timişoara, documente despre care administratorii Dinamo Construct Iveşti afirmă că le-au achiziţionat în alb de la Bucureşti  fără să fi avut relaţii comerciale cu societatea din Timişoara.

Cheltuieli nedeductibile, deduse ilegal

S-a mai constatat că celelalte cheltuieli cu prestările de servicii înregistrate de societate, în sumă totală de 277.803 lei, nu sunt cheltuieli aferente veniturilor şi nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit deoarece nu sunt însoţite de contracte sau alte documente aşa cum prevede Codul Fiscal.

Dar, prin înregistrarea în contabilitate a facturilor aparţinând regimului fiscal al SC Adrian & Rodica SRL Timişoara şi a facturilor de prestări de servicii amintite, societatea a dedus fără să aibă drept de deducere o taxă pe valoarea adăugată în sumă totală de 55.865 lei.

Având în vedere aceste ilegalităţi, echipa de control a Gărzii Financiare, a concluzionat că  cei de la Dinamo Construct au prejudiciat bugetul de stat cu 104.205 lei, reprezentând impozit pe profit de plată în sumă de 48.340 lei şi TVA de plată – 55.865 lei.

Vinovaţi de aceasta sunt, evident, administratorii amintiţi ai societăţii din Iveşti care, între altele, au înregistrat în contabilitate cheltuieli şi TVA deductibilă aferentă unor operaţiuni fictive şi unor prestări de servicii  executate de terţi ce nu au putut fi justificate cu documente legale.

Aceasta, în alţi termeni, înseamnă evaziune fiscală.

Citit 1019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.