Mulți fermieri gălățeni au apelat la ajutorul de stat

Mulți fermieri gălățeni au apelat la ajutorul de stat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform datelor obținute de portalul agrointel.ro de la Agenția Națională de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), Galațiul se situează pe un nedorit loc cinci la nivel național în ceea ce privește numărul fermierilor care au solicitat cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înființate în toamna anului 2019 până la data de 15 septembrie 2020, termen limită de depunere. Reamintim că, la nivelul județului nostru, culturile agricole de toamnă au fost înființate pe aproximativ 70.000 de hectare, din care suprafața afectată de seceta pedologică este de aproape 60.000 de hectare, mai exact 59.628 de hectare, reprezentând peste 85 la sută din total.
Până la aceeași dată cereri mai numeroase au fost depuse doar în Constanța, Tulcea, Brăila și Ialomița, iar în județul nostru nu mai puțin de 1.849 de fermieri apelează la această formă de sprijin guvernamental.
Totodată, la data de 16 septembrie 2020, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), conţinutul de apă în sol prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă) în cea mai mare parte a ţării.

Citit 1345 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.