Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

TransferGo, compania de transferuri online internaționale rapide de bani, a anunțat o creștere substanțială a numărului de transferuri de bani, precum și a valorii acestora, între românii din diaspora și cei din țară, datorată începerii noului an școlar. ”Creșterea de aproximativ 25% este înregistrată în septembrie în comparație cu lunile de vară, fiind deja o tradiție anuală ca, de la sfârșitul lunii august, românii care muncesc în afara țării să „facă ghiozdanul” la distanță. Mai mult, pentru a se asigura că acoperă nevoile copiilor, părinții care lucrează peste granițe trimit bani chiar și în 2-3 tranșe într-un interval de 30 de zile”, afirmă reprezentanții companiei.

În momentul de față, cea mai activă comunitate de români din punct de vedere al transferurilor de bani prin intermediul serviciului companiei citate este cea din Marea Britanie. Astfel, românii de aici trimit în medie între 400 și 700 de lire, în total, de la mijlocul lunii august și până la mijlocul lunii septembrie. Numărul cetățenilor români care au cerut rezidență post-Brexit s-a ridicat la 564.300, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne, ceea ce plasează comunitatea românească din Regatul Unit pe locul al doilea după după cea poloneză (665.500), potrivit statisticilor oficiale.

Tot în această perioadă a anului, numărul de transferuri de bani crește și în sens invers, din țară către tinerii români plecați la studii peste hotare. Cele mai multe transferuri de bani pleacă din București, Cluj, precum și alte orase mari ale României.

Citit 541 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 17:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro