Benzina - mai scumpă decât ar trebui

Benzina - mai scumpă decât ar trebui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Concurenţei bănuieşte că preţul carburanţilor e crescut artificial *

Cu toţi am observat că preţurile carburanţilor cresc în ultima vreme chiar şi fără a ni se mai aduce la cunoştinţă vreun motiv lamentabil, de genul „a crescut euro” sau „ne aliniem la preţurile europene”.

Mai scump, dar  de ce?

Este şi cazul ultimelor scumpiri care au făcut ca unele sortimente de carburanţi să treacă pragul de 5 lei pe litru. Într-adevăr, aici este vorba despre benzinele premium aditivate, comercializate de mai toate staţiile peco.

Dacă folosiţi carburanţi normali, probabil aţi observat o creştere a mediei de consum în ultima perioadă.

Această creştere a fost pusă, până acum, pe seama frigului specific anotimpului de iarnă, dar, dacă nu greşesc, iarna s-a terminat de ceva vreme.

Carburanţii de iarnă

Cu toate acestea, unele benzinării din ţară încă ne forţează să folosim carburanţi „de iarnă”.

Dacă iniţial am crezut că treaba vizavi de carburanţii de iarnă este doar o găselniţă publicitară, acum am început să cred că într-adevăr sunt diferiţi de carburanţii normali.

Adică sunt mai… proşti, şi toţi ştim  ce impact pe termen lung are asupra unui motor un carburant slab calitativ.

Se poate şi altfel

Vă veţi  bucura totuşi să auziţi că această ultimă scumpire nu a trecut neobservată, Consiliul Concurentei  începând o anchetă pentru a stabili dacă preţul carburanţilor a fost crescut artificial.

Acest lucru se poate întâmpla prin înţelegeri de tip cartel în industria petrolieră din România, pentru că nefiind prea mulţi jucători pe această piaţă, se foarte repede poate ajunge la oligopol.

Dar de ce să ne mai mirăm? De fapt, la noi în ţară, întotdeauna s-a mers pe teoria de-ce-să-faci-un-produs-scump-mai-bun-când-îl-poţi-face-pe-cel-ieftin-mai-prost?

Citit 1467 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.