Recensământ agricol de probă

Recensământ agricol de probă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

În perioada 12-23 octombrie 2020, la nivel național se desfășoară un recensământ agricol de probă. Pentru acesta au fost selectate exploatații agricole, cu și fără per­sonalitate juridică, din toate județele țării, situate în diferite zone geografice, după o serie de criterii care să permită o primă verificare, cât mai complexă, a modului de organizare și a instrumentarului statistic.
Pentru colectarea datelor va fi utilizat un chestionar electronic, încărcat pe tablete puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Chestionarul electro­nic este dezvoltat de experții Institutului Național de Statistică, cu sprijinul Băncii Mondiale, în cadrul proiectului CONRENA "Consolidarea Sistemului Statistic Național şi modernizarea proceselor de producție statistică pentru efectuarea recensămin­telor naționale", din fonduri POCA.
Variabilele incluse în chestionarul electronic au fost avizate de Comisia Centrală, în contextul consultării scrise din luna iulie 2020.
Colectarea datelor va fi realizată de către personal anga­jat al Direcțiilor Teritoriale de Statistică, pentru care în fișa postului există atribuțiile necesare participării la colectarea datelor pentru recensământul de probă. Aceștia vor beneficia de sprijinul comisiilor județene și locale pe raza cărora se află unitățile administrativ teritoriale unde sunt exploatațiile agricole selectate pen­tru probă.

Citit 856 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2020 15:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro