Estimări ale analiştilor bancari

Estimări ale analiştilor bancari
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Economia României s-ar putea contracta în 2020 cu aproximativ 5 la sută, iar revenirea de anul viitor va fi, probabil, parţială, se arată în raportul trimestrial al UniCredit Bank.

"Conform scenariului nostru de bază, pensiile vor fi majorate cu 14 la sută în 2020, iar deficitul bugetar ar putea creşte până la 9,5 la sută din PIB, pachetul de susţinere pentru depăşirea crizei ajungând până la 6 la sută din PIB. Reducerea deficitului bugetar sub 5 la sută din PIB anul viitor şi menţinerea datoriei sub nivelul de 50 la sută din PIB vor necesita o politică fiscală restrictivă. Banca Naţională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară până la nivelul de 1 la sută", se precizează în documentul citat.

Analiştii anticipează că majorarea de anul acesta a pensiilor va fi de 14 la sută, lucru care ar însemna că deficitul bugetar ar putea fi limitat la 9,5 la sută din PIB şi, mai important, ar permite o scădere a deficitului bugetar din 2021. Pentru a reduce deficitul sub 5 la sută din PIB, următorul guvern ar trebui să taie din cheltuieli sau să mărească veniturile bugetare.

Citit 1444 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2020 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.