Solidaritatea îngână acelaşi „refren”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi face pregătiri pentru o nouă adunare generală, în cadrul căreia s-ar putea discuta redeschiderea conflictului de interese *

După ce, în urmă o lună, sindicaliştii de pe platforma siderurgică gălăţeană hotărau să îngheţe conflictul de interese, aceştia vor reanaliza posibilitatea redeschiderii conflictului la o nouă adunare generală cu membri ai sindicatului, care va avea loc pe 29 aprilie.

Contactat telefonic, liderul sindicatului, Gheorghe Tiber, a susţinut că, în continuare, toate acţiunile legate de conflictul de interese sunt suspendate, dar că se va discuta posibilitatea redeschiderii acestuia.

Acest lucru se întâmplă după ce, la şedinţa trecută, un singur sindicalist s-a împotrivit suspendării, toţi ceilalţi considerând că nu este momentul oportun pentru declanşarea unei greve, dar că nici medierea sau arbitrajul conflictului nu le-ar putea aduce beneficii muncitorilor de la ArcelorMittal Galaţi.

Amintim faptul că, în 9 februarie, sindicatul Solidaritatea cerea Ministerului Muncii înregistrarea oficială a conflictului de interese, reclamând că administraţia combinatului siderurgic nu a acceptat revendicările referitoare la capitolul salarizare din Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2010.

În documentul înaintat instituţiei guvernamentale, sindicaliştii susţineau că sunt nemulţumiţi de faptul că singura lor revendicare, cea referitoare la majorarea salariilor, nu a fost acceptată de către administraţie în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2010.

Ca mijloc de stingere a conflictului, ei solicitau o majorare a salariilor siderurgiştilor gălăţeni cu 10 la sută.

Cererea lor a fost, practic, ignorată de către şefii Combinatului, care au susţinut că, din punctul lor de vedere, există un contract colectiv de muncă valabil, ceea ce înseamnă că nu poate exista un conflict de interese legal.

Citit 1504 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.