Prasanta Mishra va fi noul director general al Liberty Galaţi. Numire la vârf în combinatul siderurgic

Prasanta Mishra va fi noul director general al Liberty Galaţi. Numire la vârf în combinatul siderurgic
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Grupul Liberty Steel, parte a GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, a anunțat numirea lui Prasanta Mishra, un specialist cu experiență în domeniu, ca director general interimar al combinatului siderurgic Liberty Galați.

Această numire vine după ce, în luna ianuarie, Bogdan Grecu s-a retras din funcţia de director general, pentru a permite derularea unei investigaţii asupra fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, acuzat de corupţie într-un caz instrumentat de DNA, care priveşte şi relaţiile cu combinatul de la Galaţi.

Noul director general al combinatului siderurgic gălăţean a ocupat, din decembrie 2020, funcţia de director tehnic al Liberty Galaţi. În noua calitate de manager al combinatului, el va raporta lui Paramjit Kahlon, director general pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al Liberty Steel Group, precizează compania.

Prasanta Mishra va avea rolul de a crește nivelul de producție al unității, până la circa 3 milioane de tone de oțel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone, în 2020. De asemenea, va colabora cu echipa de la Galați pentru a accelera tranziția Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oțelului, cum ar fi o instalație de reducere directă a fierului (D.R.I.), cuptoare cu arc electric și producerea de electricitate din energie regenerabilă, care vor reduce semnificativ emisiile de CO2 ale Combinatului și vor crea o afacere mai durabilă.

Prasanta s-a alăturat Grupului Liberty la sfârșitul anului trecut, venind de la Stallion Group, unde a ocupat poziția de Director Executiv al Premium Steel and Mines și Platinum Steel Turcia, timp de cinci ani. El aduce cu sine o experiență de aproape treizeci de ani în industria siderurgică și a aluminiului, după ce a deținut funcții de conducere operaționale și comerciale pentru companii, printre care SAIL Rourkela, Aditya Birla Group, Jindal și ArcelorMittal. Și-a început cariera cu Tata Steel și deține o diplomă în Inginerie Mecanică la NIT Rourkela și o Diplomă în domeniul Strategiilor de Afaceri Sustenabile la Harvard Business School.

Paramjit Kahlon, director general pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group, a declarat: „Sunt foarte mulțumit că Prasanta a făcut un pas în față pentru a prelua conducerea echipei Liberty Galați. Știu că experiența sa tehnică și operațională de neegalat, ambiția sa pentru îmbunătățirea continuă și stilul său de gestionare colaborativă vor ajuta echipa de la Galați să crească producția Combinatului și să impulsioneze procesul de trecere la neutralitatea amprentei de carbon, astfel încât să poată atinge sustenabilitatea pe termen lung".

Această schimbare vine în contextul în care, după cum v-am informat în paginile ziarului "Viaţa liberă", procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ex-ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, precum şi faţă de o "persoană fizică având funcție de conducere în cadrul unei societăți comerciale cu activitate în siderurgie, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare". Potrivit unor surse judiciare, "persoana fizică" în cauză este fostul manager general al combinatului Liberty Galaţi, Bogdan Grecu. În acelaşi timp, DNA a făcut precizarea că "efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Citit 3253 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.