Liberty Steel negociază achiziţia combinatului de la Târgovişte

Liberty Steel negociază achiziţia combinatului de la Târgovişte
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patronul Liberty Steel, Sanjeev Gupta, care deţine combinatul siderurgic de la Galaţi, ia în calcul şi cumpărarea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) din Târgovişte, potrivit unor surse citate de profit.ro. Această achiziţie ar putea fi posibilă în condiţiile în care Guvernul ar fi renunţat la preluarea activelor de o nouă societate înfiinţată în subordinea Ministerului Economiei.

Guvernul ia în calcul să renunţe la "naţionalizarea" activului industrial funcţional al COS Târgovişte în contul datoriilor bugetare ale companiei şi ar prefera ca societatea să scoată la licitaţie unitatea de producţie de oţeluri pentru construcţii, în cadrul procedurii de insolvenţă, fiind căutaţi potenţiali investitori privaţi care să cumpere activul. Mai mult, sunt deja discuţii preliminare pe acest subiect cu grupul Liberty Steel, deţinut de miliardarul indian Sanjeev Gupta, au declarat, pentru profit.ro, surse guvernamentale.

COS Târgovişte, specializat pe fabricarea de oţel beton necesar în construcţii, a traversat o perioadă foarte tulbure. Pe întreaga durată a anului 2020, COS Târgovişte a avut sistată activitatea de producţie. În anii anteriori, au fost demolate mai multe hale din cadrul combinatului.

În februarie 2013, pentru Mechel Târgovişte/ COS Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Citit 3314 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.