Conflictul de interese din combinat trage să moară

Conflictul de interese din combinat trage să moară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conflictul de interese deschis de către sindicatul Solidaritatea la ArcelorMittal Galaţi se stinge încet şi sigur.

Şansele ca sindicaliştii să iniţieze o grevă generală au rămas doar teoretice, după ce, în cadrul unei adunări generale a sindicatului care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Slănic Moldova, s-a adoptat o decizie cel puţin ciudată.

Potrivit declaraţiilor liderului acestui sindicat, Gheorghe Tiber (FOTO), Solidaritatea va menţine conflictul deschis, însă doar în anumite condiţii.

„S-a luat decizia menţinerii conflictului de interese, însă vom începe de marţi o acţiune de strângere de semnături prin intermediul căreia dorim să-i consultăm pe toţi salariaţii Combinatului în legătură cu oportunitatea declanşării unei greve. Este nevoie de o susţinere puternică din partea salariaţilor”.

„Nu cred că acordul celor 2400 de membri ai Solidarităţii este suficient. Dacă vom reuşi strângerea a 4500 de semnături (n.r. aproximativ jumătate din numărul total al salariaţilor ArcelorMittal Galaţi) vom continua acţiunile", a declarat Tiber.

După cele spuse de către acesta, se înţelege, pe undeva, că, în acest moment, orice discuţie despre posibilitatea declanşării unei greve la combinatul siderurgic sunt inutile, în condiţiile în care mulţi dintre salariaţi sunt mulţumiţi că au un loc de muncă şi că îşi primesc lefurile.

Rămâne de văzut ce ecou va avea acţiunea de strângere de semnături pentru menţinerea conflictului de interese.

Citit 748 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.