Minereu de la Burgas pentru ArcelorMittal Galaţi , doar sub pavilion european

Minereu de la Burgas pentru ArcelorMittal Galaţi , doar sub pavilion european
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În curând, există posibilitatea interzicerii transportului de către navele sub pavilion ucrainean, care aduc minereu combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, pe Dunăre, nu dinspre portul românesc Constanţa, ci dinspre Burgasul vecinilor bulgari.

Teoria a fost enunţată de către deputatul PDL Mircea Toader, care a  vorbit despre iminenţa aplicării unei  legi la care a lucrat şi el, personal, „cea de aprobare a OG 86 privind modificarea OG 22, cu porturile, unde sunt prevederi clare privind posibilitatea trecerii porturilor la administraţia locală”.

„Se creează pentru prima dată o competiţie pentru utilizarea terenurilor portuare. Legea aduce o protecţie pentru flota românească fluvială: atât timp cât suntem în comunitatea europeană, transportul este liber pentru ţările sub pavilion european”.

„Pentru Galaţi, minereul nu se mai aduce cu flota românească, ci ucraineană până la Burgas … şi în lege este o prevedere expresă: mărfurile care pleacă şi vin din comunitate se fac numai cu nave sub pavilion comunitar”.

„Este o protecţie pentru o piaţă din interiorul Comunităţii, care va da o gură de oxigen şi flotei româneşti, care, dacă nu are activitate, e supusă unor presiuni ce pot duce la reducerea sau chiar lichidarea ei”, a spus Mircea Toader.

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.