Apelul firmelor

Apelul firmelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Întreprinderile mici şi mijlocii cer reducerea fiscalităţii, pentru a depăşi criza * Majorarea cotei unice de impozitare şi a TVA-ului ar fi devastatoare pentru IMM-uri *

Epuizaţi după drumurile pe care le-au făcut până la Oficiul Registrului Comerţului, pentru a-şi lichida SRL-ul, şi înapoi la sediul firmei, pentru a pune lacătul, întreprinzătorii mici şi mijlocii din Galaţi au ridicat steagul alb şi i-au cerut un moment de respiro inamicului – Guvernul.

„Suntem împotriva măririi fiscalităţii în această perioadă. O asemenea măsură nu ar face decât să amplifice criza”.

„Ar trebui să aplicăm reţeta pe care au urmat-o ţările vest-europene, ce au depăşit deja recesiunea”.

„Ele nu au crescut taxele şi impozitele, sprijinindu-i astfel pe întreprinzători", a declarat, ieri, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Galaţi, Marian Filimon.

În schimb, la noi se vorbeşte despre mărirea cotei unice de impozitare de la 16 la 20 la sută şi a TVA-ului de la 19 la 24 la sută.

Aceste măsuri ar spulbera ceea ce a mai rămas din mediul privat, avertizează Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

„Creşterea cotei unice şi a TVA-ului ar fi devastatoare. Dacă va fi aplicată, vom asista la creşteri de preţuri, la disponibilizări în continuare, consumul va scădea şi, pe cale de consecinţă, tot ce intră pe piaţă îşi va restrânge activitatea. Va fi o contracţie a economiei”, a apreciat Marian Filimon.

Scenariul prezentat de preşedintele PIMM Galaţi descrie un nou minim, în condiţiile în care întreprinzătorii mici şi mijlocii locali credeau că au atins deja fundul.

La ora actuală, indicii economici – producţia industrială, cifra de afaceri, producţia agricolă – sunt reduşi la jumătate faţă de cei înregistraţi în 2008, iar numărul firmelor care se închid este mai mare decât al firmelor nou-înfiinţate.

În primele patru luni ale acestui an, 1.630 de societăţi gălăţene au dispărut şi doar 1.018 s-au înmatriculat la Oficiul Registrului Comerţului, relevă statisticile întocmite de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.