Marius Nicula, noul director executiv al AJOFM Galați. Rocadă la şefia instituției

Marius Nicula, noul director executiv al AJOFM Galați. Rocadă la şefia instituției
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați are, de la sfârșitul lunii trecute, un nou director executiv, în persoana lui Marius Daniel Nicula, numit prin ordin de ministru. Pe locul ocupat de acesta din octombrie 2020 și până în martie 2021, cel de director executiv adjunct, a fost numit fostul director executiv, Cezar Năstase.

Rocada între cele două funcții de conducere a intrat în vigoare pe 29 martie. Conform lui Marius Nicula, numirea sa pe funcție este ca interimar și este valabilă "cel mult 60 de zile după încetarea stării de alertă".

Noul director executiv al AJOFM Galați a fost consilier juridic în cadrul Primăriei Braniștea între anii 2012 și 2014, după care a lucrat, timp de doi ani, în cadrul DGASPC Galați. Între 2016 și 2018 a avut atribuții de control la APIA Brăila, iar din 2018 a lucrat în cadrul Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii. Marius Nicula este licențiat în matematică-informatică la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, unde a absolvit și științele juridice la Facultatea de Drept. Are un masterat în calculatoare și este doctorand, în ultimul an, tot la ”Dunărea de Jos”, pe partea de agronomie. A fost detașat la AJOFM Galați începând cu 15 octombrie 2020.

L-am întrebat pe noul director executiv ce îl recomandă pentru această funcție: "Mă recomandă studiile efectuate, precum și experiența pe care am acumulat-o de-a lungul anilor în accesarea și derularea de fonduri europene, cu participare directă la atribuirea lor (doi ani la APIA) și cu verificarea lor (doi ani la MADR). AJOFM are proiecte europene în derulare și îmi doresc să continui pe aceeași linie de accesare a fondurilor europene necesare în crearea de noi locuri de muncă", a spus Marius Nicula pentru "Viața liberă", precizând și că "Nu sunt membru de partid".

Fostul șef al AJOFM Galați, Cezar Năstase, este probabil ultimul director PSD gălățean care a rezistat în funcție după instalarea la putere a actualei coaliții de guvernare. A fost și cel mai longeviv director executiv al instituției, pe care a condus-o din 2013 și în care lucrează începând din 2003.

Citit 9671 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Aprilie 2021 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.