Primele garanții acordate în programele IMM Invest și Agro IMM Invest

Primele garanții acordate în programele IMM Invest și Agro IMM Invest
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primele garanții solicitate în cadrul Programului IMM INVEST 2021 și Subprogramului AGRO IMM INVEST au fost aprobate săptămâna trecută, anunță Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Aproximativ 10.000 de IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, ceea ce reprezintă un record. Peste 8.200 dintre ele au aplicat pentru IMM Invest și peste 1.700 pentru Agro IMM Invest.

Suma totală solicitată este de 12,7 miliarde de lei.

În cadrul programului IMM Invest, etapa 2021, au fost introduse noi categorii de beneficiari, cum ar fi profesiile liberale, fermierii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie.

În cadrul schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM Invest și a Subprogramului AGRO IMM Invest, ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului/Subprogramului pe o perioada de 8 luni de la data acordării creditului, fără a se depăși data de 30 iunie 2022, precum și valoarea integrală a comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat.

În program sunt înscrise 22 de bănci participante.

Citit 577 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 01:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.