Declarația unică „bate la ușă”. Termenul-limită de 25 mai se apropie

Declarația unică „bate la ușă”. Termenul-limită de 25 mai se apropie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai sunt doar câteva zile până pe 25 mai, dată până la care trebuie depusă declarația unică de către anumite categorii de persoane fizice.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați precizează că "declarația unică se completează și se depune, până la data de 25 mai 2021, de către persoanele fizice care, în anul de impunere, au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal".

Pentru a veni în ajutorul acestor contribuabili, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea acesteia. Astfel, există modele, cu indicații vizuale în funcție de tipul de venit realizat, pentru: persoanele care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real; persoanele care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit; persoanele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută); persoanele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei); persoanele  fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate. Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalul ANAF, din Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice. Există, de asemenea, pe portalul ANAF și o rubrică în care se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la linkul https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm.

Cei care nu se descurcă să completeze formularul pot cere sprijinul organelor fiscale, prin telefon (call-center 031 403 91 60) sau prin e-mail (accesând formularul de contact disponibil pe portal  https://www.anaf.ro/asistpublic şi în serviciul Spatjul Privat Virtual).

AJFP Galați recomandă depunerea on-line a declarației unice, prin intermediul "Spaţiului privat virtual", disponibil pe site-ul ANAF, sau prin intermediul serviciului "Depunere declarații", disponibil pe portalul e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat.

Declaraţia unică se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Citit 1039 ori Ultima modificare Marți, 18 Mai 2021 03:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.