Creștere a producției industriale

Creștere a producției industriale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Producţia industrială (serie brută) a urcat în primele trei luni ale acestui an cu 2,9 la sută, comparativ cu perioada similară din 2020, ca urmare a creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9,2 la sută) şi industria prelucrătoare (+2,7 la sută). Industria extractivă a scăzut cu 12,1 la sută, informează Institutul Naţional de Statistică.

În luna martie 2021, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 13 la sută, ca urmare a majorărilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare şi industria extractivă (+14,3 la sută fiecare) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9 la sută).

Raportat la aceeaşi lună din 2020, în martie acest an producţia industrială (serie brută) s-a majorat cu 13,4 la sută, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare (+14,6 la sută fiecare). Industria extractivă a scăzut cu 7,7 la sută.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producția industrială a crescut în primele trei luni ale acestui an cu 3,3 la sută.

Citit 685 ori Ultima modificare Marți, 18 Mai 2021 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.