Prima femeie director general din istoria Combinatului

Prima femeie director general din istoria Combinatului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Liberty Steel Group a anunțat că a desemnat-o pe Aida Nechifor în funcția de director general al combinatului siderurgic Liberty Galați.

Aida Nechifor - care lucrează în Combinat de 20 de ani - este prima femeie care vine la conducerea unității gălățene în cei 55 de ani de istorie a acesteia. Este, de asemenea, prima femeie în fruntea unui producător de oțel din România. Aida Nechifor va avea și responsabilități de conducere a Liberty Skopje, unitate din Macedonia de Nord, informează un comunicat remis de Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administrației combinatului gălățean.

Conform sursei citate, Aida Nechifor a fost anterior director financiar al Combinatului și membru în Comitetul de Conducere din decembrie 2018. S-a alăturat companiei în 2001. Inițial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare și analiză. Este absolventă a Facultății de Administrare Economică și Afaceri a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit manager general interimar în februarie 2021, a fost desemnat director executiv al Liberty Galați.

"Sunt încântat să îi atribui Aidei acest rol important, deoarece cred că poate și va fi o inspirație extraordinară pentru dezvoltarea Galațiului și pentru industria siderurgică românească, la scară mai largă. De la începutul anului, cu susținerea lui Prasanta, a condus echipa de la Galați cu calm și eficiență, pentru a obține, constant, rezultate excelente. Consider că poate coordona acum echipa pentru a continua eforturile de a crește nivelurile de producție la 3 milioane de tone de oțel pe an, de la circa 2 milioane anul trecut, precum și de a accelera planurile ambițioase ale Combinatului de a deveni neutru de carbon până în 2030", a declarat Paramjit Kahlon, CEO Primary Steel and Integrated Mining, Liberty Steel Group.

Citit 9731 ori Ultima modificare Luni, 31 Mai 2021 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.