Lamborghiniul clanului Spaidăr, vândut după o luptă acerbă. Cât a câștigat statul român în urma licitației

Lamborghiniul clanului Spaidăr, vândut după o luptă acerbă. Cât a câștigat statul român în urma licitației
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Peste un milion de lei, respectiv în jur de 220.000 de euro este suma pe care statul român a încasat-o din valorificarea unui autoturism exclusivist, confiscat de DIICOT de la un gălățean acuzat de proxenetism. Șase competitori s-au înscris, în 24 de ore, la licitația care s-a desfășurat exclusiv online.

Autoturismul Lamborghini Aventador, fabricat în 2014 și cu doar 56.000 de kilometri la bord, confiscat de procurorii DIICOT din Galați de la Cristi Ali ”Spaidăr” în cadrul unui dosar de proxenetism, și-a găsit un nou proprietar în urma licitației care a avut loc zilele trecute. Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a stabilit ca preț de pornire suma de 794.544 lei, adică 163.000 de euro, cu circa 70.000 de euro mai puțin decât prețul la care se vinde, de regulă, un astfel de autoturism second-hand pe site-urile de profil. Șase competitori, persoane fizice și juridice, au depus câte o cauțiune de zece la sută din valoarea de pornire, bolidul fiind adjudecat în cele din urmă la prețul de 1.073.263, 50 lei, respectiv 218.023 euro, la un curs BNR de 4,9227 lei pentru un euro. Vânzarea Aventadorului poate fi considerată un succes, atât pentru statul român, dar și pentru cumpărător, care a reușit achiziționarea mașinii la un preț mai mic decât cel practicat pe piața auto.  Totodată, reprezentanții ANABI au ținut să dea asigurări că s-au luat toate măsurile pentru ca autoturismul să nu ajungă la fostul proprietar, prin interpuși.

”Spaidăr”, ticsit de dosare

Fostul proprietar al Lamborghini-ului vândut zilele acestea,  Cristi Spaidăr, este protagonistul unui dosar penal, alături de familia sa, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. În urma perchezițiilor făcute de polițiști de la Crimă Organizată în cadrul dosarului instrumentat de DIICOT Galați, a fost indisponibilizată, alături de alte autoturisme de lux și imobile, și această mașină, despre care se presupune că a fost achiziționată din exploatarea tinerelor, multe minore, pe teritoriul României și al Spaniei. Concomitent cu ”afacerea” de la DIICOT, Spaidăr a mai fost acuzat de tentativă de omor, pentru care a primit aproape șapte ani de închisoare.

Citit 3840 ori Ultima modificare Luni, 07 Iunie 2021 21:07

3 comentarii

 • postat de JUSTIŢIARUL
  Luni, 07 Iunie 2021 13:14
  81.12.149.***
  Statul ar putea câştiga sume imense dacă ar continua să ia la puricat pe cei care au multe apartamente şi maşini scumpe, pentru care nu poate face dovadă cum le-au achiziţionat!
  Vom avea surprize mari să vedem câţi şmecheri de ăştia sunt în jurul nostru!
  Aşteptăm de la noul GUVERN să demareze aceste acţiuni, iar noi societatea civilă să îl susţinem prin defăimarea acestora. Nu ar strica să se dea şi nişte comisioane pentru aceste informaţii... aşa cum parcă precizase cu ceva timp în urmă şi ANAF-ul (desigur cu protejarea martorului).
  4
  6
  Raportează
 • postat de Gea la căruță hăiii !!!
  Luni, 07 Iunie 2021 03:01
  185.220.103.***
  "...în jur de 220.000 de euro este suma pe care statul român a încasat-o din valorificarea unui autoturism exclusivist, confiscat de DIICOT de la un gălățean acuzat de proxenetism. Șase competitori s-au înscris..."

  Parerea mea este ca, toti cei 6 "competitori" sunt angajati ai DIICOT (sau rude ale lor) iar fericitul castigator al "licitatiei" este EXACT cel care "trebuia sa fie"!!!
  Mai mult decat atat, convingerea mea ferma este ca...nu s-a purces la demararea actiunii de confiscare decat dupa ce "fericitul castigator" al "licitatiei" si-a exprimat dorinta de a "castiga" (in mod absolut legal) "corpul delict" !!!!!!!
  37
  14
  Raportează
 • postat de specialist achizitii
  Luni, 07 Iunie 2021 01:37
  89.137.230.***
  Cu 220000 euro mai bine cumpara apartamente si spatii comerciale sau investea la bursa. Pret exagerat pentru o masina din 2014 si da, statul a facut afacere buna. Stiti cat costa un ambreiaj la o astfel de masina daca se strica? 2000 euro.
  17
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.