Lamborghiniul clanului Spaidăr, vândut după o luptă acerbă. Cât a câștigat statul român în urma licitației

Lamborghiniul clanului Spaidăr, vândut după o luptă acerbă. Cât a câștigat statul român în urma licitației
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Peste un milion de lei, respectiv în jur de 220.000 de euro este suma pe care statul român a încasat-o din valorificarea unui autoturism exclusivist, confiscat de DIICOT de la un gălățean acuzat de proxenetism. Șase competitori s-au înscris, în 24 de ore, la licitația care s-a desfășurat exclusiv online.

Autoturismul Lamborghini Aventador, fabricat în 2014 și cu doar 56.000 de kilometri la bord, confiscat de procurorii DIICOT din Galați de la Cristi Ali ”Spaidăr” în cadrul unui dosar de proxenetism, și-a găsit un nou proprietar în urma licitației care a avut loc zilele trecute. Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a stabilit ca preț de pornire suma de 794.544 lei, adică 163.000 de euro, cu circa 70.000 de euro mai puțin decât prețul la care se vinde, de regulă, un astfel de autoturism second-hand pe site-urile de profil. Șase competitori, persoane fizice și juridice, au depus câte o cauțiune de zece la sută din valoarea de pornire, bolidul fiind adjudecat în cele din urmă la prețul de 1.073.263, 50 lei, respectiv 218.023 euro, la un curs BNR de 4,9227 lei pentru un euro. Vânzarea Aventadorului poate fi considerată un succes, atât pentru statul român, dar și pentru cumpărător, care a reușit achiziționarea mașinii la un preț mai mic decât cel practicat pe piața auto.  Totodată, reprezentanții ANABI au ținut să dea asigurări că s-au luat toate măsurile pentru ca autoturismul să nu ajungă la fostul proprietar, prin interpuși.

”Spaidăr”, ticsit de dosare

Fostul proprietar al Lamborghini-ului vândut zilele acestea,  Cristi Spaidăr, este protagonistul unui dosar penal, alături de familia sa, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. În urma perchezițiilor făcute de polițiști de la Crimă Organizată în cadrul dosarului instrumentat de DIICOT Galați, a fost indisponibilizată, alături de alte autoturisme de lux și imobile, și această mașină, despre care se presupune că a fost achiziționată din exploatarea tinerelor, multe minore, pe teritoriul României și al Spaniei. Concomitent cu ”afacerea” de la DIICOT, Spaidăr a mai fost acuzat de tentativă de omor, pentru care a primit aproape șapte ani de închisoare.

Citit 4248 ori Ultima modificare Luni, 07 Iunie 2021 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.