„Italieni” prinşi cu cioara vopsită

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două  familii lucrau cu acte în regulă în Italia, dar primeau şi indemnizaţie de creştere a copilului în Galaţi * Când norocul li s-a terminat, au plătit paguba făcută *

După implementare noului mod de lucru informatic la Agenţiile Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) din ţară, gălăţenilor care aveau de gând să beneficieze ilegal de diverse drepturi primite pe această filieră li s-a cam înfundat.

Spre exemplu, părinţii care ridicau două alocaţii de stat în două judeţe diferite pentru acelaşi copil nu o vor mai putea face.

„Odată cu inaugurarea acestui sistem, este suficient să oferim softul codul numeric personal al beneficiarului prestaţiei şi vom vedea imediat dacă acesta se mai află în plată sau nu”, a precizat directorul-coordonator al AJPS Galaţi, Olimpia Ralea.

Au vrut mai mult şi au plătit scump

„Am avut de altfel două cazuri de beneficiari care primeau indemnizaţie de creştere a copilului în Galaţi, deşi ei lucrau în Italia cu acte în regulă”.

„Au solicitat ca indemnizaţia să le fie plătită de statul italian, moment în care  am sesizat neregula: deşi primiseră indemnizaţia în ţară de câteva luni, nici unii dintre ei nu îndeplinea condiţiile din cauză că erau angajaţi, nu se aflau în concediu de creştere a copilului”.

„Ambelor familii li s-a solicitat returnarea sumelor ridicate pe nedrept, în valoare de 6.800 de lei şi, respectiv, 3.755 de lei”.

„Ambele familii s-au prezentat la sediul nostru şi au plătit cu banii jos”, a mai precizat Olimpia Ralea.

Citit 2118 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.