Ce meserii îşi aleg şomerii?

Ce meserii îşi aleg şomerii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În aprilie şi mai, peste 400 de gălăţeni fie au urmat, fie s-au înscris  la cursuri de recalificare * În iunie, urmează alţi peste 160 * Întrebarea este: câţi dintre ei vor reuşi într-adevăr să-şi găsească un loc de muncă? *

* Aprilie *

Sute de gălăţeni participă lunar la cursurile de recalificare, organizate gratuit de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Harţegan, în aprilie au participat la cursuri 142 de persoane, dintre care 56 au dorit să devină operatori de introducere şi validare date, alte 56 s-au orientat spre specializarea „lucrător în comerţ”, iar alte 28 au urmat cursuri de patiser.

* Mai *

Pe durata lunii în curs, alţi 284 de gălăţeni urmează cursuri de calificare şi recalificare, în speranţa că certificatul de calificare obţinut, însoţit de noile deprinderi şi cunoştinţe, îi va ajuta să îşi găsească mult mai uşor un loc de muncă.

Astfel, 56 de persoane vor să capete competenţe serioase ca frizeri, coafori, manichiurişti sau pedichiurişti.

La cursul de bucătari s-au înscris 28 de persoane, la fel ca şi la cel de ospătar şi de montator de pereţi şi plafoane din ghips carton.

S-au mai format, în plus, şi  alte 4 clase de instruire: două pentru cei 20 de gălăţeni are vor să devină inspectori de Resurse Umane, una pentru cei 40 de care vor să ajungă inspectori în Protecţia Muncii şi, în final, o clasă pentru 28 de concitadini care şi-au propus să ajungă formatori.

* Iunie *

În prima lună de vară sunt aşteptaţi la cursurile de recalificare ale AJOFM-ului alte 168 de persoane. S-au format deja 6 clase a câte 28 de cursanţi în care se vor pregăti viitorii contabili, sudori  brutari, formatori, maşinişti de utilaje cale şi terasamente şi inspectori de protecţia muncii.

Deşi oferta de locuri de muncă este, ce-i drept, mai bogată decât în lunile trecute şi decât în perioada similară a lui 2009, rămâne totuşi de văzut dacă măcar „şefii de promoţie” ai ciclurilor de calificare îşi vor găsi locuri de muncă după absolvire şi obţinerea certificatelor de calificare.

Citit 1265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.