„Optimismul şi tupeul întăresc IMM-ul!”

„Optimismul şi tupeul întăresc IMM-ul!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Muzical „Nae Leonard” a găzduit, vineri seară, Gala Premiilor Patronatului Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Galaţi.

Festivitatea de premiere a avut loc în deschiderea celei de-a treia seri a Festivalului Muzical Internaţional „Leonard”, seară care a aparţinut Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti.

La eveniment au participat zeci de oameni de afaceri din judeţele Galaţi şi Brăila, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Legislativului naţional (deputatul PDL Mircea Toader şi deputatul PNL Victor Paul Dobre) şi ai celui european (europarlamentarul PSD Adriana Ţicău).

Eurodeputatul le-a vorbit întreprinzătorilor mici şi mijlocii din regiunea noastră despre importanţa IMM-urilor în Uniunea Europeană, unde nu mai puţin de 70 la sută din masa de salariaţi lucrează în cadrul întreprinderilor de talie mică.

Premiile IMM au fost adjudecate anul acesta de 15 firme, asociaţii profesionale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai presei din Galaţi şi Brăila.

Premianţii au primit un trofeu, o diplomă şi harta municipiului Galaţi, din partea Patronatului, precum şi un card bancar personalizat, din partea partenerului Galei IMM, BRD – Groupe Societe Generale.

Între premianţi s-a numărat colegul nostru, Ovidiu Amălinei (FOTO), de la Departamentul Economic, care s-a declarat surprins de primirea acestei distincţii.

„Este primul premiu pe care îl primesc de la cineva căruia, timp de mai bine de un an şi jumătate, i-am adus numai veşti proaste”, a declarat, în discursul de acceptare a trofeului, Ovidiu Amălinei, făcând referire la numeroasele sale articole în care a tratat subiectul crizei economice şi efectele nefaste pe care aceasta le-a produs în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii din Galaţi.

Un alt reprezentant al presei care a fost premiat de PIMM este preşedintele Societăţii Jurnaliştilor „Dunărea de Jos”, Ticu Ciubotaru.

Acesta a venit în faţa oamenilor de afaceri cu o propunere. „Jurnaliştii şi IMM-urile ar trebui să gândească împreună agenda publică, astfel încât politicienii să nu se mai comporte ca nişte arendaşi, care iau oraşul în arendă o dată la patru ani şi îl lasă apoi în aceeaşi stare în care l-au preluat”, a afirmat Ticu Ciubotaru.

Alţi premianţi au adoptat o mină mai veselă. Preşedintele Asociaţiei Agenţilor Economici cu Capital Privat din Brăila, Gheorghe Caruz, a reuşit chiar să stârnească hohote de râs în sală.

„Am creat 100 de locuri de muncă în Galaţi şi am în plan crearea altor 150 tot aici, în oraşul dvs. Am idei, am posibilităţi, numai să nu mă mai ţină Primăria câte şapte luni pentru o autorizaţie”, a spus omul de afaceri din Brăila.

Mucalit, el i-a împărtăşit breslei oamenilor de afaceri din Galaţi reţeta succesului său. „Deviza mea este: optimismul şi tupeul întăresc IMM-ul!”, s-a destăinuit Gheorghe Caruz.

Au mai fost premiaţi:

·    Ştefan Vântdevară de la SC Betoane Complexe SRL,

·    Gheorghe Anghel de la SC Anghel NG SRL,

·    Mihail Gheorghiu de la SC Tornado Systems SRL,

·    Daniela Radu de la SC Eurocareer Job SRL,

·    Bogdan Manea şi Gabriel Radu de la SC Primo SRL,

·    Gheorghe Ştefan şi Ion Popescu de la SC Roasio Construct SRL,

·    Daniel Firoiu de la Societatea de Asigurare şi Reasigurare Astra SA,

·    Cătălin Stăncic de la SC Tancrad SRL,

·    Petre Savin de la SC Royal SA,

·    Elena Patriche de la Asociaţia Producătorilor Agricoli,

·    Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean,

·    Nicolae Lungu, preşedintele Curţii de Arbitraj a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură.

Gala Premiilor IMM a fost urmată de un dineu „de criză”, în Grădina de Vară a Teatrului Muzical „Nae Leonard”.

Citit 3088 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.