Două firme importante fac angajări în Galați, prin AJOFM. Întâlniri de mediere, joi și vineri
Foto: Marian Calestru

Două firme importante fac angajări în Galați, prin AJOFM. Întâlniri de mediere, joi și vineri
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați vor avea loc, astăzi și mâine (8 și 9 iulie), două întâlniri de mediere a ofertelor de locuri de muncă vacante prezentate de companiile Yazaki și Damen Workforce România. Sunt așteptați să ia parte atât șomerii înregistrați la AJOFM, cât și alte persoane care se află în căutarea unui loc de muncă.

Astăzi, 8 iulie, de la ora 11,00, la sediul AJOFM Galați, cei interesați se pot întâlni cu reprezentanții Yazaki, companie care caută să angajeze peste 100 de operatori cablaje auto pentru fabrica din Brăila. Reamintim că, inițial, acum șase-șapte ani, au existat discuții cu municipalitatea gălățeană pentru a deschide fabrica Yazaki la Galați, dar până la urmă investitorii japonezi au optat pentru Brăila.

Vineri, 9 iulie, o altă întâlnire de mediere organizată de AJOFM, cu Damen Workforce România, care caută să angajeze 50 de lăcătuși construcții navale, 50 de tubulatori navali și 30 de sudori. Damen Workforce este o societate de sine stătătoare, înființată sub "umbrela" șantierului naval Damen din Galați. Conform surselor din cadrul șantierului, Damen Workforce poate oferi forță de muncă atât pentru șantierele din Galați și Mangalia, cât și pentru cele din străinătate.

Ce este o întâlnire de mediere

La o astfel de întâlnire, stau față în față reprezentanții angajatorului și șomerii care vor să se angajeze. Aceștia din urmă sunt selectați de către AJOFM pe baza calificărilor și studiilor avute, pentru a se "plia" cât mai bine pe cererea angajatorului. Reprezentanții firmei pun pe masă ofertele de locuri de muncă, condițiile legate de studii sau calificări, programul de lucru, nivelul salarizării, dar și alte facilități care pot fi oferite la angajare. Șomerii prezenți, dar și cei care nu sunt înregistrați oficial ca șomeri, pot adresa ce întrebări doresc. La final, angajatorul face o preselecție a persoanelor care se potrivesc cel mai bine profilului căutat, după care discuțiile pot continua cu fiecare candidat în parte, până când se decide, sau nu, angajarea persoanei respective.

De la începutul lunii iunie și până acum, AJOFM Galați a mai organizat încă două astfel de evenimente. Ofertele de muncă au provenit de la Adina SRL, care caută să angajeze confecționeri articole îmbrăcăminte și, din nou, de la Yazaki, tot pentru operatori cablaje auto. La cele două acțiuni au participat 149 de șomeri înregistrați în evidența AJOFM, urmând să fie făcută selecția acestora.

Citit 11881 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iulie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.